Tavaramerkkitasuri

Lauantaipäivän jännitysnäytelmä alkoi jo noin puolitoista tuntia ennen peliä, kun Rasvareiden ainoa peliin pääsevä maalivahti ilmoitti "auto-ongelmista". Onneksi maalivahdin auto kesti Loviisaan asti ja jännitys säilyi ottelun loppusekunneille asti.

IKHTYS - Greasers 4-4 (1-0, 3-2, 0-2)

Hieman yllättäen molemmat joukkueet olivat saaneet kaukaiselle Agricolahallille kolme kentällistä pelaajia. Tempoa ottelussa olikin jo heti alku metreiltä asti. Ensimmäisessä erässä peli pöyri paljolti Greasers päädyssä, kun IKHTYS antoi hullun lailla painetta karvauksessaan. Vaarallisemmat, mutta harvat tilanteet kuitenkin nähtiin IKHTYS päädyssä ja maalia saatiin odotella erän loppupuolelle asti. Tauolle siirryttiin IKHTYS johdossa 1-0.

Toinen erä alkoi myös Rasvareiden kannalta ontuen, kun IKHTYS siirtyi ylivoimalla 2-0 johtoon. Greasers tasoitti parissa minuutissa Kaius Kovasen ja Jaakko Puurosen maaleilla. Kuitenkin vain puolitoista minuuttia tasoituksesta Greasers oli jälleen kahden maalin tappiolla. Erän lopussa Rasvareiden 53 eli Esa Huttunen provosoitiin ottamaan 5 minuutin jäähy vaarallisesta pelistä. Rasvareilla oli jopa mahdollisuus kaventaa tilannetta alivoimalla, mutta IKHTYS tilkkeen päivän toinen gamesaver piti tilanteen ennallaan. Huttusen jäähy oli kuitenkin yksi ottelun käänne kohdista. Tapetun jäähyn jälkeen Greasers sai nimittäin kahmittua itselleen hieman momentumia pelistä. Enempää maaleja ei toisessa erässä kuitenkaan nähty ja taukotilanteena luvut 4-2.

Kolmannen erän alkuun pallo pomppi hieman onnekkaasti Rasvari-ikoni Jarmo Kuusiston lapaan ja tilanteeksi kaventtui 4-3. Tämän jälkeen Greasers sortui taas jäähyilyyn, mutta kahden tapetun alivoiman jälkeen oli aika Rasvari aikalisän. Viimeiseksi kolmeksi minuutiksi peluutusta tiivistettiin hieman ja tasoitusta haettiin taas kerran ilman maalivahtia. Lopulta vain kuusi sekunttia ennen loppua Joonas "taikuri" Lahtinen sai IKHTYS vaihtopenkin päät painumaan, kun tarkka laukaus oikeasta laidasta tasoitti loppulukemiksi 4-4.

Tasapeli katkaisi Greasersin kahden ottelun tappioputken, muttei helpottanut sarjatilannetta lainkaan. Sarja jatkuu taas 6.2. Campo-Sportissa, jolloin Rasvareilla on kaksi tärkeää peliä LepSua ja Blackbirds III:sta vastaan. Tervetuloa kannustamaan korsolaiset voittoon!